top of page
P06.jpg

SOHO

Nestled in close proximity to Hong Kong's vibrant SoHo district, this charming ground floor apartment embodies a captivating blend of intimacy and entertainment. The design's open-plan layout fosters an environment of fluidity and adaptability, ideally suited to the lifestyle of a vivacious, youthful couple.

 

The generously proportioned glass sliding doors allow natural light to permeate the interior, seamlessly melding with a private terrace that harmoniously converges with the interior space. An ingenious slatted wooden canopy, affectionately referred to as the "Bird Cage," provides a layer of privacy outside the bedroom while affording the possibility of integrating the bedroom with the terrace on sunny days, thereby blurring the distinction between indoor and outdoor living.

 

The dining area merge seamlessly with the kitchen, which opens up onto the terrace, providing a convivial locale for al fresco coffee breaks. The concealed toilets and storerooms contribute to the creation of a unified space.

 

The terrace itself is a haven of tranquility, boasting a miniature garden, plush seating benches, and a serene fish pond. An expansive electrical sliding door opens up to a quiet rear alley, expanding the space and rendering it perfect for hosting large groups of guests.

 

The industrial aesthetic is subtly infused into the design via the concrete block floors and rusted steel-framed sliding doors, serving as a gentle reminder that this remarkable sanctuary is situated in the heart of the bustling city.

bottom of page